De leukste actieve vakanties in Zuid-West Frankrijk

0033 (0)545 70 76 53
Mob 0044 (0)7747 857 334
info@dordogneexperience.com


Fietsvakanties in de Dordogne

Locatie: Dordogne, Frankrijk
Vakantietype: Fietsvakantie ‘van hotel naar hotel’, zonder begeleiding
Inspanningsniveau: Gemiddeld
Duur: 8 dagen (7 nachten)
Hotels: 2- en 3-sterren accommodatie
Maaltijden: Ontbijt en 5 avondmaaltijden inbegrepen
Prijzen vanaf: € 0
Ook beschikbaar: 10-daagse fietsroute, 14-daagse fietsroute

De Dordogne staat bekend als één van de mooiste valleien in Europa. En terecht! Het behoort ongetwijfeld tot de meest spectaculaire en fascinerende delen van Frankrijk. De “hoofdstad van de preshistorie” met fantastische voorbeelden van vroege nederzettingen en rotstekeningen, maar ook prachtige kastelen, vestingstadjes en pittoreske dorpjes.

Dag 1: Souillac

Aankomst in het levendige stadje Souillac, strategisch gelegen aan de rivier de Dordogne. Deze plek werd al voor de Romeinse tijd bewoond en is nu gemakkelijk bereikbaar met de trein of de auto (autosnelweg A20 vanaf Parijs, treinen vanaf Parijs Austerlitz). Een goede gelegenheid om het oude centrum van Souillac te bezoeken, met o.a. een magnifieke Romaanse kloosterkerk uit de 12e eeuw.

Dag 2: Van Souillac naar Sarlat – 30,5 km

Eerst worden de fietsen opgehaald en dan gaat het van start langs de rivier de Dordogne. Bezoek aan Château de Fénelon op weg naar het Renaissance-stadje Sarlat.

Dag 3: Rustdag in Sarlat

Een extra dag om heerlijk in Sarlat rond te struinen en te winkelen, of om de fiets te pakken naar het nabij gelegen vestigstadje (bastide) Domme en het mooie La Roque Gageac met z’n gunstige microklimaat dat tegen de rotsen langs de Dordogne gebouwd is. Vanavond wordt er in een pension overnacht, zodat u de mogelijkheid heeft om één van Sarlat’s vele restaurants uit te proberen.

Dag 4: Van Sarlat naar Les Eyzies– 48 km

Vandaag fietst u door een glooiend landschap via het Château de Beynac naar Castelnaud, dat gedomineerd wordt door het imposante 12e-eeuwse kasteel met dezelfde naam. Ook het nabij gelegen Château des Milandes, ooit eigendom van de flamboyante revuester Josephine Baker, is zeker een bezoekje waard alvorens u in het mooie oude stadje St Cyprien aankomt. Nu verlaat u de Dordogne en arriveert u in de Vézère-vallei en bij de rotshellingen van Les Ezyies, dat bekend staat als het epicentrum van de prehistorie.

Dag 5: Rustdag in Les Eyzies

Een vrije dag om volop te genieten van deze inspirerende omgeving, het museum en de grotten, zoals bij voorbeeld de Font de Gaume. De overnachting is in een Bed & Breakfast zodat u zelf een keuze kunt maken uit één van de vele restaurants die Les Eyzies rijk is.

Dag 6: Van Les Eyzies naar Montignac – 32 km

Vandaag fietst u verder door de Vézère-vallei, onder de torenhoge kliffen van La Roque St. Cristophe, een heel bijzondere plek met rotswoningen die vanaf de preshistorie tot aan de 18e eeuw bewoond waren! Dan gaat het via de Romaanse kerk van St Leon-sur-Vézère door naar Montignac en de wereldberoemde grotschilderingen van Lascaux.

Dag 7: Van Montignac naar Souillac – 43 km

Terug naar Souillac, langs het goudgele kalkstenen dorpje St Geniès en het 13e-eeuwse klooster van Salignac. De mooie 18e-eeuwse tuinen van het nabij gelegen Manoir d’Eyrignac zijn ook zeker een bezoekje waard. Bij aankomst worden de fietsen weer ingeleverd. Overnachting in Souillac.

Dag 8: Vertrek na het ontbijt.


Neem contact met ons op voor meer informatie over deze vakantie