De leukste actieve vakanties in Zuid-West Frankrijk

0033 (0)545 70 76 53
Mob 0044 (0)7747 857 334
info@dordogneexperience.com


Fietsvakanties in de Dordogne-vallei

Locatie: Corrèze en Lot, Frankrijk.
Vakantietype: Fietsvakantie ‘van hotel naar hotel’, zonder begeleiding
Inspanningsniveau: Enkele langere gedeelten en ook een paar beklimmingen
Duur: 8 dagen (7 nachten)
Hotels: 2- en 3-sterren accommodatie
Maaltijden: Ontbijt en 6 avondmaaltijden inbegrepen
Prijzen vanaf: € 0
Ook beschikbaar: 10-daagse fietsvakantie, extra dagen, raften of kayakken op de rivier, maaltijden in restaurants uit de Michelingids

Deze fietsroute voert door de hoge vallei van de Dordogne, langs zes van de mooiste dorpjes in Frankrijk.

Les Plus Beaux Villages de France” is een in 1982 opgerichte vereniging die mooie Franse dorpen kwalificeert met behulp van een aantal belangrijke criteria. Momenteel telt de lijst 156 prachtige dorpen, verspreid over 21 regio’s en 69 departementen.

Dag 1: Aankomst in Argentat

Argentat is een historisch havenstadje aan de bovenloop van de Dordogne-rivier.

Dag 2: Van Argentat naar Beaulieu –sur-Dordogne - 25,5 km

Een rustig fietsdagje langs de linkeroever van de Dordogne, door bucolische boerendorpjes en weelderige walnootgaarden. De dag eindigt in Beaulieu-sur-Dordogne, ooit een belangrijke spirituele plaats. De kathedraal heeft een prachtig gebeeldhouwde Romaanse boog uit de 12e eeuw.

Dag 3: Van Beaulieu-sur-Dordogne naar Meyssac - 29 km

Vandaag is de omgeving iets heuvelachtiger. U fietst door Curemonte, één van de “Plus Beaux Villages de France”. Dit is een opmerkelijk goed bewaard gebleven dorp op de top van de heuvel, met prachtige vergezichten over het omringende landschap. De tocht eindigt in Meyssac, een karakteristiek dorp in rode zandsteen.

Dag 4: Van Meyssac naar Carennac - 50 km

Na Collonges-la-Rouge, dat ook op de lijst van “Plus Beaux Villages de France” voorkomt, verandert de architectuur van rode zandsteen in kalksteen. Een goed moment om even van een smakelijke lunch te genieten in het dorp Turenne, ook een “Plus Beau Village” op een heuveltop. Hierna volgt een afdaling naar de rivier de Dordogne en het tegen de steile rotswand verscholen dorpje Gluges, vanwaar u verder fietst naar Carennac, nog één van de “Plus Beaux Villages de France”.

Dag 5: Van Carennac naar St Céré - 33 km

Vandaag staan er kastelen en grotten op het programma. U kunt een bezoek brengen aan het 11e -eeuwse kasteel van Castelnaud, en een kleine omweg brengt u naar de indrukwekkende grotten van Padirac. U fietst door Loubressac en kunt ook Autoire aandoen, beiden erkend als “Plus Beaux Villages de France”. De dag eindigt in St Céré, een wat grotere, historische marktplaats. Als u wilt, kunnen we u hier in een hotel boeken waarvan het restaurant door de bekende Michelingids wordt aanbevolen (hiervoor wordt een toeslag berekend).

Dag 6: Van St Céré naar Camps - 42 km

Ook deze dag wordt er weer geklommen, maar de inspanning wordt ruimschoots beloond door het prachtige, ongerepte landschap en de adembenemende vergezichten. Vergeet ook de Roche du Peintre niet, bij het dorpsplein in Camps, vanwaar u fantastisch uitzicht heeft op de rotswanden en de rivier de Cère.

Dag 7: Van Camps naar Argentat - 52 km

Een bijzonder interessante (en minder inspannende) fietsroute voert u nu naar de eeuwenoude en spectaculaire Tours de Merle : een verzameling kasteelruïnes langs de Maronne-rivier. Vervolgens komt u langs de hypermoderne, maar even indrukwekkende Chastang Barrage, een hydro-elektrische stuwdam in de Dordogne.

Deze avond verblijft u weer in Argentat, dit keer in een pension, zodat u gezellig uit eten kunt gaan in één van de vele leuke restaurantjes aan de rivierkade.

Dag 8: Vertrek na het ontbijt

of de mogelijkheid om een week te raften op de Dordogne .


Neem contact met ons op voor meer informatie over deze vakantie