De leukste actieve vakanties in Zuid-West Frankrijk

0033 (0)545 70 76 53
Mob 0044 (0)7747 857 334
info@dordogneexperience.com


Wandelvakanties in de Ardèche

Locatie: Ardèche, Frankrijk.
Vakantietype: Wandelvakantie ‘van hotel naar hotel’, zonder begeleiding
Inspanningsniveau: De route kent een paar inspannende gedeelten.
Duur: 8 dagen (7 nachten)
Hotels: 2- en 3-sterren accommodatie
Maaltijden: Ontbijt en 7 avondmaaltijden inbegrepen
Prijzen vanaf: € 0
Ook beschikbaar: 10-daagse wandelvakantie, 14-daagse wandelvakantie. Optie: maaltijden in restaurants die door de Michelingids worden aanbevolen. Optie: overnachten in luxe hotels.

Het is heerlijk wandelen in deze prachtige, bergachtige regio van Frankrijk, een land van verborgen valleien en woest stromende rivieren, dat vreemd genoeg vaak niet in de toeristische gidsen wordt genoemd. Dit is het stroomgebied van sommige van Frankrijk’s indrukwekkendste rivieren, op het kruispunt van de departementen Ardèche, Loire en Haute Loire. De overgebleven ruïnes van oude boerderijen horen helemaal in dit adembenemende landschap thuis. Vaak is het gemekker van de geiten en de roep van een wilde vogel hier het enig waarneembare geluid.

Dag 1: Aankomst in Le Crestet

Le Crestet is een leuk dorpje in de bossen en met uitzicht over de Doux-vallei, die door de Fransen zelf liefkozend de “glimlach van de Ardèche” wordt genoemd.

Dag 2: Van Le Crestet naar Lamastre - 14 km

Vandaag gaat de route omhoog langs een oud, schaduwrijk pad. U wandelt langs de boomgaarden op de hellingen en wordt getrakteerd op een paar fantastische vergezichten. Bij aankomst in het dorpje Lamastre ziet u de met klimop begroeide ruïnes van het kasteel en kunt u de gezellige traditionele markt bezoeken.

Dag 3: Van Lamastre naar Lalouvesc – 23 km

Ook vandaag gaat het vooral omhoog en dit wordt weer beloond met prachtige vergezichten. Op een heldere dag kunt u zelfs de Alpen zien. Na een steil stukje klimmen, volgt u de bergkam tot in Lalouvesc, op 1080 meter hoogte.

Dag 4: Van Lalouvesc naar St-Bonnet-Le-Froid – 18km

Na de wat inspannende dag van gisteren gaat het er vandaag wat rustiger aan toe, met een mooie afdaling door de bossen. Voordat u vertrek kunt u in Lalouvesc de ingrediënten voor uw lunch kopen, waarvan u later op één van Frankrijk’s mooiste picknickplekjes uitgebreid kunt genieten.

Er is een heel goed restaurant in St-Bonnet-Le-Froid, dus vanavond kunt u voor een Bed & Breakfast kiezen, of voor een hotel met meer luxe – wat u maar wilt.

Dag 5: Van St-Bonnet-Le-Froid naar St Agrève – 22 km

Het landschap is ook vandaag weer glooiend, maar opener en er is gelegenheid om in het prachtige Lac de Devesset te zwemmen. Eindpunt voor de dag is Saint Agrève op 1050 meter hoogte van waar u op heldere dagen prachtig uitzicht geniet.

Dag 6: Rustdag

Voor de liefhebbers zijn er verschillende cirkelroutes te wandelen.

Vanavond kunt u kiezen voor een pension en heerlijk eten in het door de Michelingids aanbevolen Le Restaurant Faurie.

Dag 7: Van St Agrève naar Lamastre – 23km

Een behoorlijke daling deze dag, van St Agrève (1050 m) naar Lamastre (366 m). Het eerste deel van de wandeling volgt een heel oud pad, waarvan de originele stenen hier en daar nog te zien zijn. Weer is er de keuze van een pension en een andere ster uit de Michelingids, het Restaurant Le Midi.

Dag 8: Vertrek na het ontbijt.


Neem contact met ons op voor meer informatie over deze vakantie