De leukste actieve vakanties in Zuid-West Frankrijk

0033 (0)545 70 76 53
Mob 0044 (0)7747 857 334
info@dordogneexperience.com


Ontdek Rocamadour

Locatie: Dordogne-vallei (Dordogne en Lot), Frankrijk
Vakantietype: Wandelvakantie ‘van hotel naar hotel’, zonder begeleiding
Inspanningsniveau: Gemiddeld
Duur: 8 dagen (7 nachten)
Hotels: 2- en 3-sterren accommodatie
Maaltijden: Ontbijt en 5 avondmaaltijden inbegrepen
Prijzen vanaf: € 0
Ook beschikbaar: 10-daagse wandelvakantie, extra overnachtingen; Heerlijk eten in een door de Michelingids aanbevolen restaurant.

Deze wandelroute volgt de Dordogne-vallei in oostelijke richting, soms langs het water en soms over steile hellingen met fantastisch uitzicht op de rivier die in de diepte glinstert. Het pad buigt van de Dordogne af naar het Zuiden, richting het beroemde bedevaartsoord Rocamadour, een etappe op de legendarische pelgrimsroute naar Santiago de Compostela, waar u 2 nachten verblijft. De terugweg naar de ‘Haute Vallée’ (de boven-vallei) brengt u via de sprookjesachtige grotten van Padirac over een hoogvlakte met prehistorische megalieten en dolmen naar het ook op de steile rotsen gebouwde Loubressac; Hiervandaan daalt u af langs een waterval en de elegante herenhuizen, ofwel “gentilhommieres” van Autoire naar het mooie stadje St Céré, het eindpunt van de wandeltocht aan de oevers van de rivier de Cère.

Dag 1: Aankomst in Souillac

Aankomst in het levendige stadje Souillac, strategisch gelegen aan de rivier de Dordogne. Deze plek werd al voor de Romeinse tijd bewoond en is nu gemakkelijk bereikbaar met de trein of de auto (autosnelweg A20 vanaf Parijs, treinen vanaf Parijs Austerlitz). Verken het oude centrum van Souillac met de magnifieke Romaanse kloosterkerk uit de 12e eeuw.

Dag 2: Van Souillac naar St Sozy – 17,5 km

Geniet van de aanblik van het prachtige Château de la Treyne en het kasteel van Belcastel vanaf uw uitzichtpunt hoog boven de rivier. Vervolgens een afdaling naar een rivierpad dat u langs een aantal prehistorische grotwoningen voert op weg naar het tijdloze dorpje St Sozy.

Dag 3: Van St Sozy naar Rocamadour - 14,5 km

Een aangename wandeling door bossen en velden, met hier en daar in de verte de bergen van de Auvergne (zichtbaar op een heldere dag). Dan naar Rocamadour, het spectaculair tegen de rotsen aangebouwde heiligdom dat al eeuwenlang de wetten van de zwaartekracht lijkt te trotseren.

Dag 4: Rustdag in Rocamadour

Een vrije dag om volop van Rocamadour te genieten. Dit was van begin af aan een belangrijke religieuze plaats en werd al snel een verplichte etappe op de bedevaartsroute naar Santiago de Compostela in het Noordwesten van Spanje. Voor de liefhebbers is er een cirkelroute om te wandelen. De accommodatie is in een Bed & Breakfast, zodat u de mogelijkheid heeft om één van de vele restaurants in Rocamadour uit te proberen.

Dag 5: Van Rocamadour naar Loubressac – 20 km

De wandeling voert nu door de vallei van Combe Molière naar het dorpje Gaule, en vervolgens naar Padirac. Een bezoek aan de Gouffre de Padirac, ook wel een onderaards Venetië genoemd, is zeker de moeite waard. Hiervandaan gaat het verder over zandpaden naar het vestigstadje (bastide) Loubressac.

Dag 6: Van Loubressac naar St Céré – 16 km

U klimt langs het imposante Château de Presque en kunt in de buurt een paar prachtige grotten bezoeken. Dan begint een afdaling naar het elegante en historische Château de Montal en vervolgens is het weer ‘en route’ naar het stadje St Céré.

Dag 7: Rustdag in St Céré

Heerlijk rondstruinen door St Céré met haar vele waterwegen. Voor liefhebbers is er een wandeling in de omliggende heuvels. Er wordt overnacht in een pension, zodat u zelf een leuk restaurant in St Céré kunt zoeken, of we kunnen voor u een tafel boeken in een door de Michelingids aanbevolen restaurant.

Dag 8: Vertrek na het ontbijt.


Neem contact met ons op voor meer informatie over deze vakantie