De leukste actieve vakanties in Zuid-West Frankrijk

0033 (0)545 70 76 53
Mob 0044 (0)7747 857 334
info@dordogneexperience.com


Wandelvakantie “Les Plus Beaux Villages de France”

Locatie: Corrèze en Lot, Frankrijk
Vakantietype: Wandelvakantie ‘van hotel naar hotel’, zonder begeleiding
Inspanningsniveau: Zo af en toe een steile beklimming
Duur: 8 dagen (7 nachten)
Hotels: 2- en 3-sterren accommodatie
Maaltijden: Ontbijt en 6 avondmaaltijden inbegrepen
Prijzen vanaf: £690
Ook beschikbaar: 10-daagse wandelvakantie, fietsenverhuur, kayakken op de Dordogne-rivier, wijnproeven.

Deze wandelroute voert door de Dordogne-vallei, langs zes van de mooiste dorpjes in Frankrijk. “ Les Plus Beaux Villages de France” is een in 1982 opgerichte vereniging die mooie Franse dorpen kwalificeert met behulp van een aantal belangrijke criteria. Momenteel telt de lijst 156 prachtige dorpen, verspreid over 21 regio’s en 69 departementen.

Dag 1: Aankomst in Sarrazac.

Sarrazac is een heel mooi, goed bewaard gebleven gehuchtje in een bosrijke vallei, verscholen van de rest van de wereld.

Dag 2: Van Sarrazac naar Meyssac - 19 km

Vandaag wandelt u naar twee van de “Plus Beaux Villages de France” in de Corrèze. Eerst Turenne, een spectaculair dorpje op een heuveltop, de perfecte plek voor een heerlijke lunch. Hiervandaan gaat u over schilderachtige landweggetjes naar het unieke Collonges-la-Rouge, een middeleeuws dorp dat geheel in rode zandsteen is gebouwd.

Dag 3: Van Meyssac naar Beaulieu-sur-Dordogne - 22 km

De wandeling voert nu door Curemonte, dat ook op de prestigieuze lijst van “Plus Beaux Villages de France” voorkomt. Dit is een opmerkelijk goed bewaard gebleven dorp op de top van de heuvel, met prachtige vergezichten over het omringende landschap. De tocht eindigt met een prachtige afdaling over de keitjes van een oud muilezelpad naar Beaulieu-sur-Dordogne.

Dag 4: Van Beaulieu-sur-Dordogne naar Port de Gagnac - 17 km

Vandaag staat in het teken van ‘terug naar de natuur’. U wandelt naar de Cère-vallei door prachtig gemengd bosland, waarbij u hier en daar een riviertje oversteekt.

Sommige delen van deze wandelroute worden niet vaak gebruikt en kunnen wat overwoekerd zijn, zelfs in de zomer, maar voor ons draagt dat alleen maar bij aan het avontuur en het wandelplezier!

Dag 5: Van Port de Gagnac naar Loubressac - 20 km

Aan het begin van de dag loopt u door de wijngaarden van de co-operatie van Coteaux de Glanes, die hele goede wijnen produceert. Een omweggetje brengt u naar het historische 11e-eeuwse kasteel Castelnaud.

Vervolgens komt u door Autoire en eindigt de dag in Loubressac, beiden ook terecht behorend tot de “Plus Beaux Villages de France”. Loubressac is een op een rotspunt gelegen “Bastide”(vesting) met grandioos uitzicht op de omliggende valleien, de rivier de Bave en Château de Castelnaud.

Dag 6: Van Loubressac naar Carennac - 10 km of 14 km

Een kleine omweg van 4 km brengt u naar de schitterende Gouffre de Padirac (de kloof van Padirac) waar u een ondergronds boottochtje maakt door de indrukwekkende kalkstenen grotten. Als u Padirac niet wilt bezoeken, wandelt u door in de richting van Carennac, ook één van de “Plux Beaux Villages de France”. Als u wilt, kunt u hier een kayak huren en over de Dordogne naar de indrukwekkende rotswanden bij Gluges peddelen.

Dag 7: Carennac – 2 mogelijkheden:

Mogelijkheid 1 – Een cirkelwandeling van 15 km om Carennac heen.

Mogelijkheid 2 – Een bezoek aan Rocamadour , ongeveer 18 km van Carennac. De wandeling naar dit Beroemde 9e-eeuwse pelgrimsstadje houdt in dat u op de terugweg een taxi nodig heeft, maar het is het zeker waard.

Deze laatste avond is de avondmaaltijd niet bij de accommodatie inbegrepen, zodat u zelf een leuk restaurant kunt kiezen in Rocamadour of Carennac.

Dag 8: Vertrek na het ontbijt.


Neem contact met ons op voor meer informatie over deze vakantie